Dakbedekking

Kunststof dakbedekking

  Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Enige voordelen van kunststof zijn dat er geen brander aan te pas hoeft te komen, dat het milieuvriendelijker is dan bitumineuze dakbedekking en dat het veel lichter in gewicht is en dus geschikter voor lichtere onderconstructies.

  PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten, bijvoorbeeld bitumen en polystyreen. Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht; er zit altijd een scheidingslaag tussen. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2 mm. De breedte varieert sterk: van 700 mm. tot 3.000 mm. De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd.

  Ze worden toegepast in losliggende geballaste én mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen. De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar, naar het is wel zo: hoe dikker het materiaal hoe langer ook de levensduur.

  Samenvattend een overzicht van onze werkzaamheden op dit gebied:

  • Kunststof daken (Armourplan)
  • Isolatie
  NVKL
  InstallQ-logo-RGB
  kenteq
  vca
  6277
  co