Loodgieter

Waterontharders

Voordelen van zacht water

Met zacht water hoeft u minimaal 50% minder wasmiddel te gebruiken om uw kleding te wassen. In hard water kun je kleding niet of heel moeilijk schoon krijgen. Om die reden werden er vroeger fosfaten in wasmiddelen gestopt. Het is namelijk een goede methode om de in het water aanwezige kalk te neutraliseren. Tegenwoordig mogen fosfaten niet meer gebruikt worden ivm milieuverontreiniging. Daarom zitten er tegenwoordig andere stoffen in wasmiddelen om het kalk uit te schakelen, die minder milieubelastend zijn. Echter zijn deze stoffen minder geconcentreerd dan fosfaten, en moet er veel wasmiddel gebruikt worden om het kalk te neutraliseren. Op ieder pak wasmiddel wordt ook aangegeven dat er meer wasmiddel gebruikt moet worden bij een hogere waterhardheid. Kunt u zich hierdoor voorstellen dat als er helemaal geen kalk meer in uw water zit, dat u mimimaal 50% minder wasmiddel hoeft te gebruiken?

 1. Uw energieverbruik zal tussen de 20 en 30% lager zijn
  Om een simpel voorbeeld te geven, gebruiken we in dit geval de reclame van "Calgon", waarin een wasmachinemonteur een verwarmingselement uit een wasmachine haalt, die helemaal vol zit met kalksteen. Dit verwarmingselement moet het water rechtstreeks verwarmen. Als er een isolatielaag van kalksteen omheen zit, zal er dus meer energie verbruikt moeten worden om het water op dezelfde temperatuur te krijgen. Dit heeft nog het grootste effect op uw CV ketel, en helemaal als u op gas stookt. Uit onderzoek is gebleken dat dit tussen de 20 en 30% kan schelen op uw energieverbruik!

 2. U bespaart op reinigingsproducten
  Omdat er simpelweg geen kalk meer aanwezig is, hoeft u ook geen dure producten meer aan te schaffen om het te verwijderen. Verder zijn schoonmaakproducten veel beter werkzaam in zacht water. Dit zorgt ervoor dat als u normaal gesproken 1 maand doet met een fles Andy of Ajax, dat u er nu 3 of 4 maanden mee doet. Om de simpele reden dat u veel minder schoonmaakproduct nodig heeft om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Dit is ook zo met: shampoo, handzeep, douche-gel, enz.

 3. U maakt alles veel gemakkelijker schoon, en bespaart hierdoor veel tijd
  Omdat er dus helemaal geen kalk meer in het water zit, hoeft u ook nergens meer de kalkaanslag te verwijderen. Tevens is alles veel gemakkelijker schoon te maken met zacht water. Dit zorgt ervoor dat u plezieriger schoonmaakt, en er veel minder tijd mee kwijt bent dan voorheen!

 4. Uw kleding gaat langer mee
  Als uw kleding in hard water wordt gewassen, dan blijft er een residu van harde mineralen (kalk) en zeep achter in de vezels van uw kleding. Hierdoor worden de vezels hard, en slijt uw kleding sneller. Neem als voorbeeld een handdoek die u heeft gewassen (zonder wasverzachter), en die hangt u over een deur in huis. 100% zeker kunt u die handdoek de volgende dag rechtop tegen de muur aanzetten!!! De vezels zijn namelijk keihard, en de handoek zou langer meegaan als de vezels soepel zouden blijven. (wasverzachter heeft u overigens ook niet meer nodig met zacht water).

 5. Uw was wordt schoner
  Omdat er veel stoffen in wasmiddel zitten om het kalk te neutraliseren, en omdat er veel wasmiddel gebruikt moet worden, wordt het waswater eigenlijk troebel. Zacht water blijft helder, en zorgt ervoor dat zeker uw witte was zichtbaar schoner wordt! Zouden dit misschien de redenen kunnen zijn dat alle wasserettes/wassalons een waterontharder gebruiken?

  U heeft minder snel last van een droge huid/huidirritaties, en hoeft u dus nagenoeg niet meer in te smeren na het douchen. Het menselijk lichaam produceert huidvetten om de huid soepel en gezond te houden. Op het moment dat wij onder de douche stappen, en hard water over ons heen krijgen, verstoppen harde mineralen onze poriën, zodat onze natuurlijke huidvetten de huid niet meer soepel kunnen houden. Het resultaat is een droge, schrale, soms zelfs wit uitgeslagen huid. Hierdoor smeren we ons massaal in met bodylotions, handcrèmes, gezichtscrèmes en noem maar op. Met zacht water worden de poriën daadwerkelijk schoongespoeld, en kunnen onze natuurlijke huidvetten de huid weer soepel houden. Conditioner voor uw haar is verleden tijd, omdat het door het zachte water, soepel zacht en glanzend blijft.

 6. Het eten dat u kookt zal beter smaken en er beter uitzien
  Als u aardappels of spaghetti aan het koken bent, dan ontstaat er altijd een dikke schuimlaag bovenop het kookwater. Dit wordt veroorzaakt door het aanwezige kalk in het water, en heeft invloed op de smaak van het eten. Ook ziet groente gekookt in zacht water er beter uit dan wanneer het in hard water gekookt is.

 7. Uw koffie, thee en drinkwater zullen beter smaken
  Het aanwezige kalk in het water heeft zeker invloed op de smaak.

 8. Zacht water speelt een belangrijke rol in het behoud van het milieu
  Uw energieverbruik wordt minder, u hoeft geen chemische reinigingsmiddelen te kopen om kalkaanslag te verwijderen, en om het vervolgens in het riool te lozen. U hoeft sowieso veel minder schoonmaakproduct te gebruiken, dus dat scheelt weer behoorlijk in het lozen van verpakkingen...

 9. Een gemiddeld gezin bespaart +/- 400 Euro per jaar als er geen kalk meer in het water zit
  Uit berekeningen is naar voren gekomen dat een gezin van 4 personen op jaarbasis ongeveer 400 Euro bespaart als er geen kalk meer in het leidingwater zit.

Het aanschaffen van een waterontharder is een investering die naar u terugkomt, en waar u na een paar jaar zelfs aan gaat verdienen! Omdat u met zacht water op veel kleine kosten bespaart, is het bij elkaar opgeteld toch een aanzienlijk bedrag dat u jaarlijks in uw knip houdt. Hierdoor heeft u het aankoopbedrag van de ontharder binnen een paar jaar terugverdiend. Op het moment dat de ontharder is terugverdiend, houdt u het geld van de besparingen in uw zak, wat u anders had uitgegeven aan hard water.

Vraag een offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur een bevestiging

NVKL
InstallQ-logo-RGB
kenteq
vca
6277
co