Elektra

Groepenkast

  meterkast_sitepageCrop

  Wat zit er in uw groepenkast en hoe werkt het?

  Vraagt u zich wel eens af wat er allemaal in uw meterkast te vinden is? En of deze nog voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van veiligheid. Installatiebedrijf Nuvelstijn kan u helpen om deze vragen te beantwoorden. Daarvoor is het natuurlijk van belang dat u weet hoe uw elektrische installatie werkt. In uw meterkast bevindt zich (o.a.) een groepenkast, dit is de stroomverdeler.

  1. Hoofdschakelaar

  Een hoofdschakelaar in uw groepenverdeler gebruikt u om uw hele installatie in één keer te scheiden van het algemene elektriciteitsnet. Door deze schakelaar op "0 OFF" te zetten, staat niets meer onder spanning. Dit biedt veiligheid bij werkzaamheden aan uw installatie.

  2. Aardlekschakelaar

  Een aardlekschakelaar is een slim en zeer precies technisch product. Het zal uw leven beschermen, wanneer u per ongeluk iets onder spanning aanraakt, of wanneer een defect apparaat onder spanning is komen te staan. Het werkt als volgt: de aardlekschakelaar meet hoeveel stroom erdoor gaat naar de installatie en de apparaten die daarop aangesloten zijn, maar meet ook of diezelfde hoeveelheid stroom weer terugkomt. Als door een storing spanning op een apparaat komt te staan, kan er een kleine 'lekstroom' via het defecte apparaat, de muur en de vloer naar de aarde stromen. In de meest gevaarlijke situatie zou die stroom door uw lichaam kunnen lopen, met ernstig letsel of zelfs de dood als gevolg. De aardlekschakelaar is zo gevoelig, dat hij zelfs de kleinste lekstroom opmerkt.

  3. Installatieautomaat

  Een installatieautomaat zorgt ervoor dat defecte apparaten of bedrading in uw huis de elektrische installatie niet kunnen beschadigen. De automaat schakelt de stroom uit wanneer er een te grote stroom door de draden gaat. Indien de stroom die er loopt groter wordt dan de toegestande waarde op de automaat (meestal 16 Ampere) dan zal de automaat razendsnel uitschakelen.

  Is uw elektrische installatie up-to-date?

  In oudere woningen treffen we nog vaak oude en onveilige installaties aan. Dit is met het productenpakket van Hager automaten eenvoudig aan te passen. Zo bent u verzekerd van een veilige installatie. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Dan de toegestane waarde op de automaat (meestal 16 Ampere) dan zal de automaat razendsnel uitschakelen.

  NVKL
  InstallQ-logo-RGB
  kenteq
  vca
  6277
  co