Loodgieter

Controle gasinstallatie

  Controle gasleidingen

  De periodieke gasdichtheidscontrole door het gasbedrijf van de gasinstallatie in uw woning is een aantal jaren geleden afgeschaft. In het kader van privatisering is de verantwoordelijkheid van de gasinstallatie in de woningen bij de huiseigenaren komen te liggen. Naar aanleiding van vragen om dit te controleren hebben wij een mogelijkheid ontwikkeld om, in samenspel met het controleren van de centrale verwarmingsketel, ook de totale binnenleiding op gasdichtheid te controleren.

  Wat gebeurt er?

  Door onze monteur wordt op een aansluitpunt in de gasleiding een drukmeter aangesloten. Dit aansluitpunt bevindt zich meestal in de cv ketel of eventueel een in een ander gastoestel. Hierna draaien wij de hoofdafsluiter van de gastoevoer dicht. Deze afsluiter bevindt zich bij de gasmeter. Nu controleren we gedurende drie minuten hoeveel de druk in de gasleiding terugloopt. Wanneer de druk minder dan 1 mbar terugloopt is de gasinstallatie dicht. Wanneer de druk meer dan 1 mbar maar minder dan 3 mbar terugloopt is er geen direct gevaar, maar wel moet er gezocht worden naar de lekkage. Wanneer de druk meer dan 3 mbar terugloopt sluiten wij direct de hoofdafsluiter en moet het lek eerst gerepareerd zijn voordat de afsluiter weer open mag.

  Alle aangesloten gasapparaten en ook de gasmeter worden door middel van deze test gecontroleerd op lekkage mits de toestelkranen open staan. De invoerleiding van de gasleverancier tot aan de hoofdafsluiter valt buiten deze controle.De test wordt uitgevoerd op werkdruk met aardgas zodat er geen gevaar ontstaat dat door deze test toestellen defect gaan of er lucht in de gasleiding komt. Na het uitvoeren van de test zet onze monteur de hoofdafsluiter weer open en zorgt hij ervoor dat alle toestellen weer werken.

  De reparatie van een eventueel gevonden lekkage kan ook door ons worden uitgevoerd. Dit wordt dan na melding zo spoedig mogelijk gedaan

  Maak een afspraak

  Aarzel niet om met ons een afspraak te maken om ook bij u de gasleiding op gasdichtheid te controleren.

  NVKL
  InstallQ-logo-RGB
  kenteq
  vca
  6277
  co