Sluiten

Airco

Meest gestelde vragen

  Waarom kiezen mensen voor een airconditioning?

  Mensen voelen zich het lekkerst bij een bepaalde temperatuur en luchtvochtigheidsgraad. En kunnen daarbij de beste prestaties leveren, Bij een constante temperatuur maakt u van een leef of werkruimte een aangename ruimte. Vooral het vochtigheidsgehalte speelt een grote rol of een mens zich wel of niet prettig voelt. Als het vocht in de lucht hoger is dan normaal dan kan het al snel een benauwd gevoel geven . Dus airconditioners zorgen niet alleen voor verkoeling in de zomer maar ook voor ontvochtigen, zodat er een aangenamer binnen klimaat ontstaat.

  Hoe werkt een airco?

  Een airco is eigenlijk de koelkast maar dan met een open deur. Met dit verschil dat het koel element dat zich achter de koelkast bevindt bij airco buiten staat.( buitenunit) Buiten wordt dus ook de warmte afgevoerd. De ventilatoren zorgen dat de lucht geforceerd door de elementen gaan. Dit bevorderd uiteraard de werking van de airco. Wat je ook altijd ziet is een slangetje naar buiten waar water uit druppelt. Dit is condenswater afkomstig van de binnenunit en dient naar buiten afgevoerd te worden. En je koelt dus niet alleen de lucht , maar haalt ook nog eens het vocht uit.

  Is klimatiseren slecht voor de gezondheid?

  Niet noodzakelijk, u bent niet verplicht 18 °C toe te passen in uw woonkamer en zeker niet als het buiten 30 °C is. Te grote temperatuur verschillen zijn nadelig voor de gezondheid. Je moet natuurlijk regelmatig je systeem reiningen en desinfecteren.

  Na enkele jaren dienst blijkt dat mijn airco minder koelt!

  Het buitentoestel van uw airco is misschien vuil of het koelmiddel vulling is misschien wat weinig. Het toestel reinigen en/of uw installatie laten controleren en/of eventueel gas bij laten vullen is meestal voldoende om de werking van je airco terug te optimaliseren.Bij verdere problemen contacteer de service dienst.

  Is airconditioning ook mogelijk in kleine ruimtes?

  Airconditioning is niet uitsluitend een voorrecht voor mensen die in grote gebouwen werken. Er zijn in Nederland al vele winkels, restaurants, praktijken, kleine kantoren en woningen, waar men in de zomer het klimaat even goed beheerst als in de winter. Kamerkoelers en splitsystemen worden hier het meest toegepast.

  Wat is de beste tijd om een airconditioningsysteem aan te schaffen?

  In de meeste gevallen is dat de periode buiten het hoogseizoen. Dan bent u tijdens het hoogseizoen al verzekerd van een klimaat waarin het prettig werken, wonen of slapen is. En de prijzen zijn dan veel lager dan in het hoogseizoen.

  Moet ik bij vernieuwing zowel de binnenunit als de buitenunit laten vervangen?

  In de meeste gevallen is dit raadzaam. De combinatie binnenunit/buitenunit bepaalt de capaciteit en tevens het energieverbruik. De aanschaf van een nieuwe combinatie geeft grote voordelen in bijv. energieverbruik en bedieningsgemak.

  Is het mogelijk om aan één buitenunit meerdere binnenunits aan te sluiten?

  Jazeker, via het multispli systeem kan men vershillende binnenunits op één buitenunits aansluiten. De prijs verschilt van merk tot merk. Weet ook dat je met de meeste merken bij multisplit de binnenunits zelf kan samenstellen !!

  Wat bepaald nu het meest de prijs van een airco?

  De prijs is afhankelijk van het systeem. Er zijn 2 grote systemen in airco, nl: het instapmodel, het aan /uit system dwz; dat de binnenunit steeds blijft draaien ( ventileren) en de buitenunit wel zijn werk doet, als ie moet koelen of verwarmen geeft hij koelte of warmte ( de compressor draait steeds voor 100 %) niet zo’n zuinig en comfortable systeem en het systeem van inverter, hier is er een veel betere communicatie tussen binnen en buitenunit dwz indien er koelte of warmte nodig is de binnenunit al op voorhand begint te ventileren ( begint op 60 %) en als de temperatuur behaald is de unit volledig stopt ( de copressor van de buitenunit werk temperatuurgestuurd) dus niet steeds op 100 %) gevolg veel meer comfort binnen, geen temperatuursvershillen en veel minder geluid via de binnenunit en vooral 35 % minder verbruik. Wat de prijs ook erg bepaald is een design binnenunit ( bv ARTCOOL VAN LG ) deze binnenunits zijn niet alleen mooi maar ook steeds inverter gestuurd en zeer zuinig!

  Welke merken kan ik bestellen bij Nuvelstijn?

  Nuvelstijn plaatst alleen kwaliteitsairco’s van de volgende merken: Mitsubishi, LG, en Frigoline. De garantie is afhankelijk van het merk, maar Nuvelstijn staat garant voor een prima service na verkoop en verbindt zich aan de beste service na verkoop . Bij Nuvelstijn kan je steeds koel slapen op 2 oren.

  dekra
  NVKL
  InstallQ-logo-RGB
  kenteq
  vca