Verwarming

Remeha elga ace hybride warmtepomp

  0340190_7735614_Remeha_Sfeerafbeelding_02-scaled

  Remeha elga ace hybride warmtepomp

  Remeha Elga Ace warmtepomp 4 en 6 kW

  • Stuurt de cv-ketel als enige in de markt aan met OpenTherm
  • In elke woning met iedere cv-ketel te combineren
  • Gegarandeerde CO2-reductie
  • Besparing op energiekosten
  • eSmart Inside besturingssysteem, op afstand en op ieder moment te bedienen met uw smartphone of tablet
  • Waardevermeerdering van de woning
  • ISDE subsidie
  Zo-werkt een hybride warmtepomp

  Beschrijving

  Hybride warmtepomp en direct besparen op gasverbruik

  Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen. Om direct te besparen op uw gasverbruik adviseren wij om de cv-ketel alvast te vervangen, zodat u in 2026 niet meteen actie hoeft te ondernemen. In de toekomst kunt u altijd nog een hybride warmtepomp bijplaatsen.

  De nieuwe norm in hybride warmtepompen, de Remeha Elga Ace

  Deze zeer compacte en zeer zuinige warmtepomp stuurt de cv-ketel als enige in de markt aan met OpenTherm, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp. De Remeha Elga Ace is te combineren met elk merk cv-ketel. Of deze nu middels OpenTherm of aan/uit wordt aangestuurd. De Elga Ace zorgt altijd voor een optimale samenwerking tussen de cv-ketel en de hybride warmtepomp. Investeren in een nieuwe cv-ketel hoeft pas als deze afgeschreven is. Hiermee is de Elga Ace een mooie eerste stap in de verduurzaming. Wanneer we een hybride warmtepomp combineren met een cv-ketel ontstaat een gecombineerde installatie. Bij zo’n installatie verwarmt de warmtepomp de woning grotendeels. De cv-ketel voorziet in het warme tapwater en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Elga Ace toepasbaar is in elk woningtype. Of het nu een woning is met vloerverwarming of radiatoren: besparen op gasverbruik lukt altijd met een hybride warmtepomp.

  De Remeha Elga Ace gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de warmtepomp deze verkregen energie toevoegt aan het water van het centraal verwarmingssysteem. De Elga Ace neemt de hoofdfunctie van de combi-ketel over en bepaalt op basis van warmtebehoefte of de Elga Ace ingeschakeld wordt. Door de slimme regeling is de Remeha Elga Ace zo in te stellen dat deze de energiebron aanspreekt die zorgt voor de laagste energiekosten. Als verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, schakelt de installatie automatisch direct over op de cv-ketel. Het is zelfs mogelijk om de contractprijs voor gas en elektriciteit in te voeren. Hiermee berekent de Elga Ace wat het meest voordelige moment is om over te schakelen van de warmtepomp naar de cv-ketel of andersom. Hierdoor is de gebruiker altijd verzekerd van voldoende warmte tegen de laagste energiekosten.

  Vraag een offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur een bevestiging

  NVKL
  InstallQ-logo-RGB
  kenteq
  vca
  6277
  co